Peschiera del Garda

Vackraste byn vid Gardasjön. Resor i oktober!

Varför inte ta det bästa i livet som vandring, vinprovning, upplevelser av natur, fantastiska vyer, god mat och kombinera det till en underbar resa. Det har vi gjort och nu har Go alpin nöjet att presentera en resa till underbara Peschiera del Garda, på bästa läge vid vackra Gardasjön i Italien.

Detta är en uppleveseresa med 33% avkoppling, 33% vandring, 33% vinupplevelser och 100% njutning! Du behöver inte vara atlet för kunna vara med på våra utflykter. Det räcker med normal fysik.

Våra reseledare är inga vinexperter, men har givetvis ett stort intresse av vin. På respektive vingård kommer vi träffa engelsktalande guider som kommer hålla i vinprovningarna. Dessa guider är experter på sina viner och kommer kunna informera och svara på eventuella frågor. Go Alpins vin- & vandringsresor är just vad det heter. Du kan förvänta dig trevliga upplevelser på lokala vingårdar samtidigt som du får röra på dig i underbara miljöer.

Resa till Gardasjön med flest soltimmar

Att välja Peschiera del Garda som resmål var ett självklart val för oss. Byn ligger i sydöstra delen av Gardasjön och det innebär att det är den varmaste delen kring sjön och med flest soltimmar. Flera restauranger ligger med utsikt över sjön med det blåa vattnet. Där kan man sitta och njuta av en äkta italiensk espresso eller varför inte äta en god middag med ett fylligt Amarone-vin. Känslan att Amarone-vinet bara transporterats ett par kilomter från vingården till restaurangen gör det extra speciellt. I byns gamla del finns vackra byggnader i tidstypisk Italiensk stil. Massor med smala och mysiga gränder där affärer, barer och restauranger trängs med sina härliga uteserveringar. Ett måste minst en kväll är att äta på en av fiskrestaurangerna vid kanalen som slingrar sig genom stan. En äkta hemmagjord gelato (glass) får man ej heller missa.

Avresor finns från Arlanda, Landvetter och Kastrup. Det är perfekta veckoresor för vin- & vandring. Det är färre människor kring Gardasjön, inte för varmt och priserna lägre. Krama ur det sista av den italienska sommaren innan svenska hösten biter tag i Sverige. 

Vi har direktflyg från både Arlanda och Kastrup. Transfer till Peschiera del Garda är ca 1h 30 min från flygplatsen Milano-Linate, och från Milano-Malpensa ca 1h 50 min.

Pris från:
9 990:-
Boka resa

Galleri

Upplev Lugana

Valpolicella

Garda del Garda

Sirmione

 

Verona

Peschiera del Garda

 

Resmålsfakta

Land: Italien 

Byn: Peschiera del Garda vid Gardasjön. Befolkning Ca: 11.000 invånare

Typ av resa: Vin och vandring med fokus på vin och allmän njutning. Flera vinprovningar och guidning på vingårdar. Vandringarna kan utföras i grövre skor. Vandringen över berget vid byn Garda kräver vandringskängor. 

Reslängd: 8 dagar med reseledare 

Reseperiod 2023: 7-14 oktober eller 14-21 oktober

Gruppstorlek: ca 30 personer

Transfer: Milano-Linate flygplats ca 1h 20 min, Milano-Malpensa flygplats ca 1h 45 min. Direktflyg från både Arlanda och Kastrup.
            

Avstånd till andra byar/städer/områden: Verona 29 km, Sirmione 12 km, Garda del Garda 18 km, Bardolino 15 km, Valpolicella 28 km.

 

Vandring

Gardasjön - fokus på vin och upplevelser

Resan till Peschiera del Garda har mest fokus på vin och upplevelser av Italien. Vandringen är på en lättare nivå, vilket gör att den passar alla med normal fysik och grundkondition. Vi kommer att vandra i Valpolicella mellan olika vingårdar, vilket är något kuperat, men absolut inte jättejobbigt. Vi kommer även att vandra från byn Garda till Bardolino, vilket antingen är i stadsmiljö längs sjön med fantastisk utsikt över sjön och upp mot bergen, eller över berget Rocca. Vill man vandra över berget är det en något tuffare vandring där vandringskängor är att rekommendera då det finns en del lösa större stenar i vissa partier. 

 

I Verona promenerar man i egen takt. Alla resenärer får en karta med sevärdheter. Under dagen kommer ni säkert att vilja se balkongen från Romeo & Julia. En god lunch på en uteservering är ett måste. Kanske avslutar ni dagen med en äkta italiensk kaffe på Piazza Bra vid Veronas gamla Arena. Däremellan blir det kanske en del shopping. Verona är Rom i miniatyr. 

Till Sirmione tar vi oss med E-bike (elcykel) eller med vanlig cykel från Peschiera, en sträcka på 11 km som tar ca: 40 min. Väl framme får ni promenera på egen hand och vi kommer rekommendera sevärdheterna och höjdpunkterna i Sirmione. Utflykten kan fortsätta på egen hand till den mysiga byn Desenzano del Garda. Dit är det ytterligare ca 10 km. 

De dagar vi inte har gemensamma utflykter kan ni göra egna vandrings- eller cykelturer kring Gardasjön. Eller varför inte boka en båttur på sjön. Det finns massor att hitta på för den som vill aktivera sig. Vill man bara sitta med en bra bok i solen gör man det.

Vin

 

Gardasjön, område med stora kända vinproducenter

Italien är ett av världens äldsta vinländer och producerar ca 25 procent av världens vin. Tre kända italienska vindistrikt ligger nära staden Verona och det är Valpolicella, Bardolino och Soave. Vi kommer att besöka både Valpolicella och Bardolino.

Valpolicella är ett område i den italienska provinsen Verona, öster om Gardasjön. Valpolicella består av sju kommuner; Pescantina, San Pietro in Cariano, Negrar, Marano, Fumane, Sant'Ambrogio och Sant'Anna d'Alfaedo. Valpolicellas ekonomi är starkt baserad på vinproduktion, särskilt vinerna Amarone och Ripasso. De vanligaste druvorna i Valpolicella är Corvina, Rondinella och Molinara. Det finns många stora kända vinproducenter i Valpolicella, och vi kommer besöka både stora men även några små lokala vinproducenter. 

Bardolino är både ett namn på byn och deras kända vin som är lätt rött vin. Vinet har DOCG-status sedan 2001.

Veckoprogram

Veckoprogram Gardasjön

Alla utflykter kräver din anmälan, men det är inget du behöver göra i samband med bokning. Dock senast 14 dgr före avresa för att få en garanterad plats. Det kan även göras i mån av plats på resmålet.

Lördag Ankomstdag

Vår reseledare eller chaufför möter er vid flygplatsen och transferbussen tar er till ert hotell i Peschiera del Garda. Transfertiden är ca 1h 30 min från Milano-Linate flygplats, och från Milano-Malpensa ca 1h 50 min till Peschiera del Garda.
Välkomstdrink med information på kvällen.

Söndag - Upplev Lugana

Frukost på Hotel Valentina 08:00 - 10:00
Frukost på Hotel Enjoy 07:00 - 10:30
Förmiddagen spenderas på egen hand. Ät gärna lunch innan avgång, så ni står er till kvällen.
Kl. 13:30 Avgång från Unicredit Bank vid blomsterbron.
Vandringen är till vindistriktet där det vita vinet Lugana produceras av druvan Trebbiano di Lugana.
En allmän uppfattning är att Italiens bästa viner, gjorda på denna druva, kommer just från detta område.
Vandringen tar strax över en timme enkel väg och sker på i det närmaste plan mark.
Vingårdens personal kommer visa vingården och 4 viner kommer att provas.
Vi beräknas vara tillbaka vid hotellet ca kl. 18:00.
Vandringskängor är ej ett krav för denna utflykt.
I utflyktens pris ingår:
Guidad vandring till vingården, vingårdsupplevelser med vinprovning och tilltugg.
Pris: 295 kr/person

Måndag - Garda del Garda med vinprovning i Bardolino

Promenad några hundra meter från hotellen till busstationen i Peschiera och gemensamt tar vi oss till byn Garda del Garda. Egentid i mysiga byn Garda kommer erbjudas och vid en bestämd tidpunkt samlas vi igen. Nu har du två val:
1) En något tuff guidad vandring upp på berget Rocca som ger dig fantastisk utsikt över Gardasjön och byarna Garda samt Bardolino. Berget reser sig 280 meter över sjön! Från berget vandrar vi vidare ner mot Bardolino. Vandringskängor är rekommenderat då det finns en del större lösa stenar på vissa partier. Vandringsstavar är ett plus, men ej krav. Vi stannar en stund uppe på berget och avnjuter en egenköpt pic-nic som ni ska ta med er.
Totalt ca 3 timmar.
2) En lätt vandring längst strandpromenaden från Garda direkt till Bardolino. Vandringskängor behövs ej. Tar ca 1,5 timme, så denna grupp får ca 1,5 timmar ledig tid i Bardolino innan vinprovningen. Väljer man denna väg äter man förslagsvis lunch i Bardolino.
De båda grupperna möts vid en vingård där en vinprovning och ett besök på ett vinmuseum kommer att förgylla eftermiddagen.
Efter vinprovningen får ni egen tid att spendera i den mysiga byn Bardolino där restaurangerna vid sjön, på de olika piazzorna eller i den lilla hamnen trängs mellan de vindlande gränderna. 
Buss från Peschiera del Garda tar ca 30 min.
I utflyktens pris ingår:
Bussresor, guidad vandring över berget/via Bardolino, vingårdsupplevelse med vinprovning.
Pris: 375 kr/person

Tisdag - Valpolicella. Amaronevinets hjärta

Bussen kör oss ca 45 minuter till Valpolicella där vi kommer att besöka två vingårdar. En större producent som fortfarande är familjeägd i 5:e generationen och säljer bl.a. till Systembolaget. Den andre producenten är något mindre och har en fantastiskt vacker vingård med underbara viner.

På första vingården kommer vi få se en del av odlingen och därefter en del av produktionen, innan vi slår oss ner till bords för en vinprovning av 3 sorter av husets viner.

Efter detta besök vandrar vi i sagolik miljö med vinrankor och vingårdar alldeles intill oss. Vandringen tar ca 1 timme i kuperad terräng med promenadvänligt underlag. Vandringskängor är att föredra, men inget krav på denna utflykt.

Efter vandringen är det dags för lunch på en lokal restaurang nära nästa vingård vi ska besöka. Lunchen ingår ej i utflyktens pris. Efter lunchen är det endast en bit att promenera till nästa vingård. Här får vi en guidad tur som beskriver historien om familjens vingård. Därefter går vi ner i den enorma vinkällaren som är otroligt vacker. Efter turen ingår vinprovning av 4 st av husets viner.

På båda vingårdarna ingår även lättare tilltugg i form av Italienska charkuterier från området.
I utflyktens pris ingår:
Bussresor, guidad vandring mellan vingårdarna, vingårdsupplevelser med vinprovning och tilltugg.
Pris: 995 kr/person

Onsdag - fridag

Det finns mycket att hitta på. Här några exempel:
-Båttur till Lazise eller Bardolino med vandring längs sjön tillbaka. Eller båt tillbaka.
-Ta bussen till Malcesine och ta kabinen upp till Monte Baldo och vandra på hög höjd. Ett besök i Limone hinns med, om man vill.
-Snabbtåget till Venedig tar ca 1,5 timmar.
-Bada i Gardasjön
-Hyr cykel och besök ett grappa-destilleri.
M.m  m.m.

Torsdag - Verona

Vi tar tåget från Peschiera till den gamla kulturstaden Verona. Det är bara en hållplats, 19 min. Här finns det gott om sevärdheter. Bl.a. berömda Juilets house, romerska amfiteatern Arena di Verona och Piazza delle Erbe. Staden utforskar ni i egen takt men vi erbjuder en stadspromenad upp till en utsiktsplats. Reseledaren följer med och har förköpt era tågbiljetter. Ni kommer få en karta med tips på det som är sevärt. Det blir alltså en dag som till största delen upplevs på egen hand. Hemfärd med valfritt tåg som avgår en gång per timme.
I utflyktens pris ingår:
Tågresa t.o.r. och karta med sevärdheter över Verona. Reseledare åker med.
Pris: 145 kr/person

Fredag - Sirmione på E-bike eller vanlig cykel

Vi promenerar ca 20 minuter till uthyraren och därefter cyklar vi 10 km enkel väg till Sirmione för att promenera i den mysiga byn som sticker upp som en halvö längst i söder av Gardasjön. Den bilfria lilla byn har små mysiga gränder, massor med affärer, vinbarer, trevliga restauranger, piazzor och äkta italiensk glass när den är som bäst. Vi visar er några av sevärdheterna på en karta som ni får av reseledaren och därefter får ni göra Sirmione på egen hand.  Ni bestämmer tid för återresa själva. Vill ni fortsätta ytterligare 8 km enkel väg kan ni även besöka den mysiga byn Desenzano del Garda, som ligger i sydvästra delen av Gardasjön. Utflykten inkluderar hyra av E-bike (cykel med elmotor som gör det oerhört lätt att cykla) eller vanlig cykel. Cykelturen från Peschiera del Garda till Sirmione är nästan helt platt och tar ca: 40-50 min enkel väg.
I utflyktens pris ingår:
Hyra av E-bike eller vanlig cykel till kl. 18:00, cykellås, cykelhjälm och reseledare som visar vägen till Sirmione.
Pris: 395 kr/person för E-bike
Pris: 195 kr/person för vanlig cykel

Lördag Hemresa

Transfer till Milano-Linate eller Milano-Malpensa Flygplats. Avgångstid för bussen meddelas av reseledaren.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellPlatserFrån pris
5/10ArlandaHotel ValentinaMer än 810 990:-Boka
5/10KastrupHotel Valentina410 990:-Boka
5/10LandvetterHotel ValentinaMer än 810 990:-Boka
5/10KastrupHotel Enjoy Garda413 790:-Boka
5/10LandvetterHotel Enjoy GardaMer än 813 790:-Boka
5/10ArlandaHotel Enjoy GardaMer än 813 990:-Boka
12/10ArlandaHotel ValentinaMer än 89 990:-Boka
12/10KastrupHotel Valentina810 990:-Boka
12/10LandvetterHotel ValentinaMer än 810 990:-Boka
12/10ArlandaHotel Enjoy GardaMer än 812 990:-Boka
12/10KastrupHotel Enjoy Garda813 290:-Boka
12/10LandvetterHotel Enjoy GardaMer än 813 290:-Boka

Hotell

Hotel Enjoy Garda

Hotel Enjoy Garda

Enjoy Garda Hotel är ett 4-star hotell på bra läge i Peschiera del Garda. Tripadvisor rankar detta hotell som det bästa i hela staden! Hotellet drivs av en familj sedan länge...
Hotel Valentina

Hotel Valentina

Hotel Valentina ett mycket personligt och mysigt hotell som drivs av Francesca och hennes syster. Alla de 11 rummen är renoverade 2016 i ljus och modern stil. Alla rum har minibar och även g...